شیوه‌نامۀ همکاری با مجلۀ حوالی

به‌عنوان گردانندگان مجلۀ حوالی از اینکه قرار است با ما همکاری کنید، بسیار خوشحالیم. دلمان می‌خواهد این همکاری برای شما هم تجربۀ خوبی باشد. پیش خودمان حدس زدیم روشن ‌نبودن چه چیزهایی ممکن است باعث نارضایتی دو طرف شود و تلاش کردیم دربارۀ هر یک از آن‌ها، نکته‌ها را شفاف‌تر کنیم. می‌خواهیم آن‌ها را در همین ابتدا با شما هم به اشتراک بگذاریم.

این فایل، شیوه‌نامه‌ای است که قرار است تسهیل‌کنندۀ همکاری ما با شما باشد و به‌مرور زمان تغییر خواهد کرد. اگر دربارۀ هرکدام از بخش‌های شیوه‌نامه نظر، انتقاد یا پرسشی دارید، ممنونیم که قبل از شروع کار خود آن را با ما در میان می‌گذارید. شروع تولیدِ متن برای تحریریۀ حوالی به‌معنای تأیید شیوه‌نامه و آغاز همکاری خواهد بود.

havaali logo

حوالی مجله‌ای مستند است که از فضای زندگی آدم‌ها می‌گوید. فضایی که بر ما تأثیر می‌گذارد و از ما تأثیر می‌پذیرد و حاصل دیدن، شنیدن، و تجربه‌کردن است. فضاها می‌توانــند شــهر، خانــه یــا مقیاس‌هــایی کوچک‌تـر و بزرگ‌تــر از این‌هــا باشــند. در هــر شــمارۀ حوالــی، یــک فضا (مثــل ترمینال، قبرستان، بیمارستان، خوابگاه، متروکه و...) محوریــت دارد و همۀ متن‌ها، حــولِ همــان فضا نوشته می‌شوند.

حوالی راوی تجربه‌های آدم‌ها از فضاست. تجربه‌هایی که اغلب بی‌ارزش شمرده شده‌اند اما به خیال ما، روایت ‌کردنشان بی‌واسطه‌ترین راه برای نزدیک شدن به واقعیت اطرافمان است. در حوالی بلندترین صدا متعلق به آن‌هایی است که فضایی را بیشتر از دیگران تجربه کرده‌اند.

havaali logo

از من‌ها

در این بخش شخصیت و سوژۀ اصلی هر روایت، خود نویسنده است. او سعی می‌كند از خلال تجربۀ زیسته‌اش ما را با دیدگاهش دربارۀ موضوع هر شماره همراه کند و فهم خود را از این فضا با ما به اشتراک بگذارد. «از من‌ها» روایت‌هایی هستند از نگرش و تجربۀ نویسنده دربارۀ فضایی که موضوع هر شماره است.


havaali logo

از دیگران

نه فقط نویسنده که دیگرانی هم در روایت‌های این بخش نقش بازی می‌کنند. گاه نویسنده در حاشیه می‌ایستد و برای رسیدن به شنا‌ختی جدید از فضا، روزگار دیگران را مشاهده می‌کند و روایت‌ آن‌ها را برایمان بازگو می‌کند؛ گاه هم در این جست‌وجو، خود همراه و هم‌پای دیگران می‌شود و تجربۀ مشترکشان را گزارش می‌کند.


havaali logo

از دیگر چیزها

در این بخش، نویسنده از زاویه‌ای جدید و به واسطۀ یک رسانه با موضوع هر شماره مواجه می‌شود. تلاش می‌کند به آن فضا نزدیک شود و رد پای آن را در قاب‌هایی که پیش‌تر تولید شده‌اند، دنبال کند. تصویر آن فضا را در فیلم‌ها، داستان‌ها، نقاشی‌ها، ترانه‌ها و... جست‌وجو می‌کند و خوانشِ خود را از ماهیت این فضا بازنمایی می‌کند.


یادداشــت شــما در یکــی از ایــن ســه بخــش قــرار می‌گــیرد و مهــم اســت کــه روایتتان مبتنــی بــر واقعیــت باشــد. یعنی بر روایت شاهدی وجود داشته باشد که یا خودتان هستید، یا دیگرانی که روایتشان را می‌شنوید، یا آثاری که پیش‌تر تولید شده‌اند و در دسترس شما قرار گرفته‌اند.

محتوا و شیوۀ نگارش

قالب روایی متن‌ها: همۀ متن‌های مجله در قالب ناداستان (Non-Fiction) نوشته می‌شوند. به‌طور مختصر ناداستان قالبی ادبی است که از تکنیک‌های داستان‌گویی و عناصر روایی بهره‌مند است، اما تمامی وقایع آن ریشه در واقعیت دارند.

زبـان متن‌هـا: سـاده، روان و غیرتخصصـی.

محوریت فضا: فضای موضوع هر شماره باید نقـش محـوری در متن داشته باشد. هدف نهایی هر متن دست ‌یافتن به شناختی تازه از آن «فضا» و نسبتش با زندگی آدم‌هاست.

حجـمِ متن‌ها: حداقـل ۱۰۰۰ کلمـه و بهـتر اسـت بیش از ۳۰۰۰ کلمـه نباشـد.

یک پیشنهاد برای بالا بردن کیفیت متن‌ها: برای رسیدن به کیفیتی بهتر، خوب است در یادداشت خود به تمایز میان «تعریف ‌کردن» یا «نشان‌ دادنِ» چیزی توجه کنید. اگر سعی کنید از واقعه یا مفهوم انتزاعی ذهنتان با کلمات تصویری بسازید و آن را «نشان» دهید، مخاطب می‌تواند آسان‌تر و بهتر با متن شما ارتباط برقرار کند.

کیفیت عکس‌ها و تصویرسازی‌ها

تصویرسازی: حوالی دورنگ است و در تصویرسازی‌های مجله می‌شود از رنگِ دوم هم استفاده کرد. رنگِ دوم در هر شماره متغیر است که به شما اعلام خواهد شد. ممکن است به اقتضای صفحه‌آرایی تغییراتی در تصویرسازی‌ها اعمال شود که با هماهنگی شما خواهد بود.

عکس‌ها: عکس‌ها سیاه‌وسفید هستند و باید کیفیت مناسبی داشته باشند تا در چاپ پیکسلیت نشوند. همچنین بهتر است بدون ادیت فرستاده شوند.

اندازه: اندازۀ تصویرسازی‌ها و عکس‌های مجله ۱۶ در ۹ و ۲ در ۳ است.

پیگیری‌ها

یک نفر از طرف گردانندگان مجله نمایندگی خواهد داشت تا با نویسندۀ هر متن در ارتباط باشد. در صورتی که در فرآیند تولید متن پرسشی برایتان به‌وجود آمد، می‌توانید با او در میان بگذارید. همچنین فردی که با او در ارتباط هستید، وظیفه دارد ددلاین‌ها را به شما یادآوری کند و فرآیند تولید محتوا را پیگیری کند. تلاش می‌کنیم که پیگیری‌ها بیش‌ازحد نباشند.

تأیید نهایی متن‌ها، انتخاب تیتر و ویرایش

رفت‌وبرگشت‌ها: هر متن پیش از آنکه به تحریریه برسد، ممکن است چند بار با مسئول پیگیری شما رفت‌وبرگشت داشته باشد. متن‌ها وارد تحریریه می‌شوند، موضوع صحبت قرار می‌گیرند، ممکن است رفت‌وبرگشت‌ها ادامه داشته باشد و نهایی می‌شوند. بعد هم به مرحلۀ ویرایش و انتخاب تیتر می‌رسند.

ویرایش: پس از ویرایش، متن‌ها به شما برگردانده می‌شوند تا با توافق خودتان نسخۀ نهایی آماده شود. می‌توانید دربارۀ تغییراتِ ویراستاریِ متنتان، مخالفت خود را اعلام کنید.

تیتر: در صورت تمایل، می‌توانید چند تیتر به تحریریه پیشنهاد دهید تا آن‌ها را مدنظر قرار دهند، اما انتخاب نهایی تیتر با گردانندگان مجله خواهد بود تا همگی در تناسبی با یکدیگر باشند. تیتر نهایی متنتان با شما چک خواهد شد.

تأیید نهایی تصاویر و ویرایش

تلاش ما این است تا جای ممکن، نور و ابعاد عکس‌ها دست‌نخورده بماند. اما ممکن است به اقتضای صفحه‌آرایی، عکس‌ها به‌ناچار کراپ شوند یا نور آن‌ها به اقتضای چاپ ادیت شود؛ البته این تغییرات به شما اعلام می‌شود و با موافقت خودتان اتفاق می‌افتد.

احتمال چاپ‌ نشدن مطلب

محتوایی که به دست گردانندگان می‌رسد، ممکن است با چارچوب‌های حوالی همخوان نباشد و در مجله چاپ نشود. در این صورت، حق‌الزحمه‌ای هم به نویسنده پرداخت نخواهد شد. البته مسئول پیگیری دلایل چاپ‌ نشدن متن را با شما به اشتراک خواهد گذاشت. همچنین ممکن است متن چاپ‌نشده برای انتشار در شبکه‌های اجتماعی یا سایت مناسب باشد که در این صورت، استفاده از آن حتماً با هماهنگی شما خواهد بود.

اهمیت ددلاین

وقتی نسخۀ اولیۀ‌ متن شما به سرانجام می‌رسد و به تحریریۀ حوالی تحویل داده می‌شود، دوباره در مسيری تازه می‌افتد. اعضای تحریریه آن را می‌خوانند و معمولاً برای انجام اصلاحات و رسیدن به مطلب نهایی، متن بین نویسنده و تحریریه چند بار در گردش است. پس از نهایی ‌شدن هم باید با دقت ویراستاری و صفحه‌آرایی شود تا به استاندارد مجله برسد و همۀ این مراحل، بیش از چیزی که به‌ نظر می‌رسد زمان‌بر است. برای اینکه اعضای بخش‌های مختلف بتوانند کارشان را درست و باکیفیت انجام دهند و مجله دیرتر از موعد چاپ نشود، توجه و پایبندی نویسندگان به مهلت تحویل متن اهمیت زیادی دارد.

حق‌الزحمه

حق‌الزحمۀ هر محتوایی که تولید می‌شود (عکس، تصویرسازی و متن)، نهایتاً تا انتشار شمارۀ بعدی مجله با شما تسویه می‌شود. حق‌الزحمه‌ها بنا به زمان و حجم محتوا متفاوت است؛ اما از عرف مجله‌های خصوصی کمتر نخواهد بود.

برای محتواهای متنی به‌ازای هر کلمه ۱۰۰ تومان، برای هر عکس آرشیوی ۵۰هزار تومان و هر عکس میدانی ۱۰۰هزار تومان در نظر گرفته شده است. اگر دربارۀ حق‌الزحمه نظر متفاوتی دارید، پیش از تولید محتوا آن را با ما در میان بگذارید.

دیگر توصیه‌های باقی‌مانده

  • اگر متن شما طولانی و بلند است، بهتر است از چند میان تیتر استفاده کنید.
  • برای نقل‌قول‌ها از گیومه «...» استفاده کنید؛ نه از کوتیشن "...".
  • در رسم الخط حوالی از «ۀ» به جای «‌ی» استفاده می‌شود (مثلاً: شیوه‌نامۀ همکاری و نه شیوه‌نامه‌ی همکاری).
  • لطفاً از دکمه‌های استاندارد نیم‌فاصله، یعنی shift+ctrl+2 استفاده کنید.
  • ارجاعات هر متن به شکل Endnote (در انتهای آخرین صفحه) و نه Footnote (در انتهای هر صفحه) باشند. برای ارجاع هم فقط اسم نویسنده و اسم کتاب یا مقاله می‌شود (مثلاً: تجربۀ مدرنیته، مارشال برمن).
  • یادداشت خود را در قالب فایل word به دست ما برسانید.